Haslev

Udspil sætter også skub i trafikken på Sjælland

Det var en god dag, da regeringen kom med sit hovedstadsudspil. For selv om vi gerne havde set en plan for hele Sjælland, så kommer nogle af tiltagene i udspillet også til at sætte skub i trafikken flere steder i Region Sjælland.

Skrevet af formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen

 

En ny motorvejsstrækning mellem Køge og Frederikssundsmotorvejen, det vil sige den sydlige del af Ring 5 korridoren, er længe ventet. Den vil lette hverdagen for mange virksomheder og pendlere, der skal til og fra arbejde.

 

Derudover kommer det også til at gøre en forskel for alle dem, der driver virksomhed med adresse i Region Sjælland, men arbejder i hovedstaden, at Ring 3 og 4 samt Amager- og Øresundsmotorvejen på sigt bliver udvidet. Vi håber også meget på, at de lokale folketingspolitikere, der netop har lovet, at rute 54 mellem Rønnede og Næstved bliver udvidet til en motorvej, har både opbakning og penge med fra Christiansborg, så de uendelige køer på ”gedestien” kan blive en saga blot. Det samme gælder for det sidste stykke af Kalundborgmotorvejen. Endelig skal vi også have den kollektive trafik på Sjælland med i det nye trafikselskab i Hovedstadsområdet, så hele trafikken på Sjælland kan blive koordineret med de bedst mulige køreplaner. Den regionale togtrafik på Sjælland trænger nemlig i den grad til et løft.

 

Regeringen har taget det første skridt nu med forslaget om forundersøgelser, men der bør allerede nu sættes penge af til at bygge motorvejene. Ellers kommer der ikke skub i trafikken i hverken hovedstaden eller på resten af Sjælland.

Kommentarer