Haslev

Vest- og Sydsjælland har flest handler med sommerhuse

Der er godt gang i salget af sommerhuse på Vest- og Sydsjælland, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri. Og det har fået kvadratmeterpriserne til at stige.

Uanset om sommerhuset er omgivet af sand og vand eller lyng og fyrretræer, så har flere danskere haft både lyst og luft i budgettet til at købe sommerhus. Det gælder også på Vest- og Sydsjælland, hvor salget af sommerhuse på seks år er mere end fordoblet. Det viser opgørelsen fra Dansk Byggeri, der bygger på de seneste tal fra Finans Danmark.

Lave renter og muligheden for at låne op til 75 procent af prisen i et realkreditinstitut har, ud over den generelle positive udvikling i økonomien, givet langt flere danskere mod på at købe sommerhus, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard.

Med 2.295 handler er Vest- og Sydsjælland det sted i Danmark, hvor flest sommerhuse skiftede ejer i perioden 1. april 2018 til 1. april 2019.

Forskellen i antallet af handler rundt om i landet hænger sammen med, hvor mange sommerhuse der er. Men den store efterspørgsel på sommerhuse i Vest- og Sydsjælland skyldes blandt andet, at sommerhusene her stadig har et prisleje, hvor flere kan være med, siger Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Selvom et sommerhus på Vest- og Sydsjælland i gennemsnit koster langt mindre end i eksempelvis Nordsjælland og Østsjælland, så er priserne steget de seneste år. For seks år siden skulle sommerhushungrende danskere i gennemsnit betale knap 11.600 kroner pr kvadratmeter på Vest- og Sydsjælland, mens gennemsnitsprisen i perioden 1. april 2018 til 1. april 2019 var knap 13.000 kroner.

På Sjælland er sommerhusene generelt til salg kortere tid end i Jylland og på Fyn. I Faxe Kommune bliver sommerhusene ofte solgt på under hundrede dage, mens liggetiden i Næstved Kommune er tættere på de 200 dage. I Kalundborg og Slagelse samt på Lolland og i Guldborgsund får til-salg-skiltet lov til at stå noget længere. Her er liggetiden i gennemsnit mellem 300 og 500 dage

 

Kommentarer