Haslev

Vi har plads til flere unge i byggeriet

Lige om lidt skal de unge i 9. og 10. klasse over hele Sjælland træffe et vigtigt valg. De skal nemlig vælge ungdomsuddannelse. Et valg som er afgørende for de fremtidsmuligheder, de står overfor om både tre, fem, ti og tyve år.

Skrevet af formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen

Sidste års statistik over, hvilken ungdomsuddannelse folkeskolernes afgangsklasser på Sjælland og Lolland-Falster valgte, er både god og dårlig læsning. På Lolland faldt andelen af unge, der valgte en erhvervsuddannelse fra 29 til 20 procent. I Ringsted faldt den fra 26 til 19 procent. Og i Solrød og Roskilde er det kun 13 procent af en årgang, der vælger en fremtid med en erhvervsuddannelse i bagagen. Det er alt for få, og det går med andre ord den helt forkerte vej.

Heldigvis går det den modsatte vej i flere andre sjællandske kommuner. I Kalundborg valgte 31 procent af en årgang at starte på en erhvervsuddannelse, på Stevns og i Odsherred 29 procent og i Sorø og Faxe 26 procent.

Virksomhederne har travlt, der er brug for alle mand og flere til, og netop derfor skal vi have endnu flere unge på Sjælland til at interessere sig for byggeri af alt fra supersygehuse og storebæltsbroer til nulenergihuse og sillebensgulve. Jeg håber derfor, at de unge, der er i tvivl om, hvad de skal vælge, vil bruge muligheden for at komme i erhvervspraktik. Det kan give mange et bedre grundlag, når de skal vælge ungdomsuddannelse.

Kommentarer